https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448226/0131/bg

Етър спря Левски в голяма битка на физика и тактика във Велико Търново - 0:0.

Домакините гордо вдигнаха ръце след края пред препълнените трибуни, след като излязоха с чест от възможно най-трудния старт на сезона - гостуване на ЦСКА и домакинство на "сините". Две ремита след 2:2 в София миналия уикенд, са великолепен актив за Етър.

Нещо повече - те не бяха постигнати с глуха защита и лежане по терена, а с тактически умна и сърцата игра.

По-активно започна Левски, като особено опасни бяха гостите отляво. Гостите тръгнаха за четвърта поредна победа на старта на сезона и показаха повече стръв. В първите минути се откри страхотен шанс за Станислав Иванов, но националният вратар Христо Иванов докосна топката и спаси.

Отново Станислав Иванов и далечен шут на Давиде Мариани затрудниха стража на Етър, преди домакините да се активизират след 30-ата минута.

В последните десетина минути на полувремето те опитаха по-настойчиво, поискаха игра с ръка на Нуно Реиш в назателното поле, а после от централната трибуна полетяха пластмасови бутилки по страничния съдия заради засада на Даниел Младенов, маркирана при голова атака.

Първата ситуация бе спорна, а втората - безспорна. И двете бяха правилно решени от арбитрите.

Мариани направи голям пропуск пред другата врата в последните секунди на полувремето.

Левски уж бе по-активен на старта на втората част, но се видя, че Петър Хубчев не е говорил празни приказки след 2:0 над Ружомберок в четвъртък. Той предвиди, че силите на отбора може да започнат да не стигат. Сякаш след 60-ата минута "сините" вече не бяха толкова активни и агресивни.

Австрийският нападател Дени Алар влезе в 68-ата минута, за да стигне до най-чистата ситуация 120 секунди по-късно. Но вратарят Христо Иванов спаси, както го прави цяла вечер в поредния му много силен мач.

Левски владееше топката, отправи и 6 точни удара срещу само един на съперника. Имаше и по-добрите положения.

Но този път се блъсна в стена, за да загуби първи точки в първенството. Отборът на треньора Росен Кирилов заслужава адмирации за старта на сезона, който донесе 2 точки срещу грандовете.