Етър стигна до изключително ценна победа, която запазва шансовете за спасения на великотърновския тим.

"Болярите" спечелиха с 2:0 срещу Ботев (Враца), а това бяха първите им точки в групата с борещи се за оцеляване отбори в плейофната фаза на Първа лига.

След трите поредни и донякъде изненадващи поражения, Етър достигна до ценните точки, без които отборът със сигурност щеше да завърши в зоната на изпадащите. Сега Етър вече има 25 пункта, като все още заема предпоследното място. То означава място във Втора лига от новия сезон, стига БФС да реши, че ще има изпадащи.

Два кръга преди крач обаче "болярите" са на три точки зад днешния си съперник, като тази втора позиция в групата е голямата им цел. Първи е отборът на Славия с 30 точки, който при победа по-късно тази вечер ще може да се счита за сигурен сапсен отбор.

Подобно на всеки мач от тази група, и днес на "Ивайло" имаше много нерви, нарушения и картони, като футболът не бе на особено ниво.

Етър обаче се оказа по-ефективният тим, като с по гол в края на всяко от полувремената, успя да си осигури победата.

Резултатът откри Преслав Боруков в 43-ата минута, когато бе на точното място, за да се възползва от кошмарна грешка на опитния Атанас Зехиров. Вместо да изчисти топката далеч от наказателното си поле, той я поднесе на удобна позиция за Боруков, който от няколко метра се разписа.

Преди този гол трябва да отчетем, че Ботев бе доста по-активен, като трябва да съжалява, че не поведе, когато ударът на Петър Атанасов срещна гредата.

И през втората част Ботев подходи доста по-агресивно, контролираше мача и търсеше изравняване, но Етър по отличен наичин задържа аванса си, а в последните секунди дори го удвои.

Току що появилият се в игра Ловре Кнежевич нахлу в наказателното поле и технично смени посоката с пета, след което майсторски вкара във вратата.

Така битката за оцеляване (ако изобщо има изпадащи), ще продължи с пълна сила и в следващите два мача.

 

Снимка: БТА