Първото класиране на Англия за финал на Европейско първенство създаде истинска еуфория на Острова. В страната се заговори за това, че се обсъжда вариант, в който на финалния мач срещу Италия в неделя могат да бъдат пуснати 90 000 души - 100% от капацитета на легендарния стадион.

Полуфиналът срещу Дания се игра пред 60 000 зрители, сред които и премиерът на страната Борис Джонсън. Именно негови думи породиха надежда сред феновете на “трите лъва”. Политикът заяви, че не може да се отхвърли напълно възможността “Уембли” да бъде пълен до краен предел в последния ден от тази седмица. 

Все пак срещата ще се играе само осем дни преди 19 юли, когато ще паднат всички ограничения з социално дистанциране. Правителството планира точно тогава да осъществи третата стъпка от общо четири по пътя към край на локдауна, който продължава вече цяла вечност.

Мачовете от Евро 2020, както и други големи спортни събития, включително “Уимбълдън” и Гран при на Великобритания във Формула 1, имат зелена светлина да събират много хора на едно място. Това е част от проучватления план на властите за завръщане към нормализация на ежедневния живот. 

Мачовете на Централния корт на “Уимбълдън” се играят пред пълен капацитет - 15 000 души. На “Силвърстоун” за старта от Формула 1 се очакват над 140 000 души.

В крайна сметка всичко ще се случи - или няма да се случи след намеса на Борис Джонсън.