Бившият френски национал Патрис Евра направи шокиращи разкрития за детството си. Ексзащинтикът на Манчестър Юнайтед, който иначе е известен с постоянното си ведро настроение, се изповяда в интервю за BBC.

Евра призна, че преди да се захване с футбол, се е занимавал с продажба на наркотици. Един от най-близките приятели на Димитър Бербатов е живял в семейство, в което е имал 23 братя и сестри и след като баща му напуснал дома, те трябвало да правят всичко, за да оцелеят.

"Понякога, в полунощ, когато изхвърляха студените бургери "Биг Мак", ние ги събирахме от боклука. След като баща ми си тръгна от нас, всичко беше хаотично. Да, продавал съм наркотици, за да оцелея. Футболът ме спаси. Когато бях на 17 години, заминах за Италия (преди да подпише с Ница през 2002 г., той имаше периоди в Марсала и Монца, б.р.).

Спомням си, че когато влязох в стаята си, там имаше спортен екип.Обадих се на майка ми и казах: "Това е раят, има хора, които да ни сервират храна, а ние имаме две вилици от едната страна и два ножа от другата".

Това не са първите шокиращи признания от Евра за живота си преди футбола. Преди време, в интервю за "Таймс" Евра призна, че като дете е бил жертва на сексуално насилие.

"Не се срамувам, когато признавам, че дълги години се чувствах като страхливец, защото не говорех за това. Това беше нещо, което се забиваше в гърдите ми. Но аз не правя това заради себе си, а заради децата. Не искам никой да се чувства засрамен, че е преминал през нещо подобно", разказа бившият национал.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos