Ръководството на УЕФА няма никакво намерение отново да отлага Европейското първенство по футбол.

Шампионатът на Стария континент трябваше да се проведе през миналото лято, но пандемията от коронавирус наложи преместването му за периода 11 юни - 11 юли тази година.

Положението с вируса и неяснотите продължават да са все така сериозни из Европа, но заради сериозни финансови загуби, ново отлагане на първенството няма да има. Провеждането му по план и с публика обаче изглежда все по-малко вероятно, признаха хора от централата.

Естествено, че сериозни въпросителни има около това, дали публиката да бъде пусната по стадионите. Единият вариант е да се играе пред пълни трибуни, което малко вероятно.

Вторият обсъждане варант е пускането на 30 или 50% от капацитета на стадионите, а третият и най-малко приятен вариант е този за Европейско първенство пред празни трибуни.

Сериозни въпросителни има и около домакинството. Знаете, че по план първенството трябва да се проведе в 12 града в 12 държави. И това вече изглежда малко вероятно, като вече са започнали разговори за преместването на шампионата само в една страна.

Капацитет и готовност да направят това имат Англия, Германия, Франция и Русия.

Сериозна изглежда възможността Англия или Русия да приемат шампионата, защото столиците Лондон и Москва имат достатъчно лицензирани стадиони, за да поемат голяма част от мачовете, с което ще се спети излишното пътуване на отборите.

Друг проблем пред УЕФА е, че около 90% от билетите вече са продадени. Това освен връщане на средства, означава също, че от централата трябва да преценят кои хора ще посетят мачовете, ако стадионите бъдат отворени на 30%.