Левски постигна втора поредна победа и запази макар и минималните си шансове да достигне до седмото място, даващо право на бараж за Европа.

"Сините" спечелиха с 1:0 дербито срещу пловдивския Ботев, играно на тренировъчния комплекс на "канарчетата" в Коматево.

Така Левски продължи с доброто си представяне в плейофите с втора победа в рамките на три дни. Преди това "сините" бяха в доста неприятна серия от четири мача вкаран гол, три от тях загубени.

В тежка серия пък продължава да е Ботев. "Канарчетата" изпълниха целта си да се спасят от изпадане, но пък са в серия от шест поредни загуби, а недоволството срещу треньора Азрудин Валентич е сериозно.

Ботев до края ще играе само за честта си, като няма математически шанс за седмото място. Левски пък изостава на седем точки от Черно море, като макар и малки, все пак има шансове за баража.

Днес мачът в Коматево бе напълно равностоен, но разликата направиха най-младият и най-старият в състава на Левски.

17-годишният Марин Петков се разписа във втори пореден мач, като днес неговият гол се оказа и единствен в мача.

Големият "син" талант завърши чудесна атака на гостите, развила се с пасове с едно докосване между няколко играчи. Това се случи още в 21-ата минута, но до края на мача нов гол не падна.

Основна заслуга това да се случи имаше Николай Михайлов, който изненадващо се завърна на вратата за първи път от 18 декември насам.

През 2021-а първи избор бе хърватинът Звонимир Микулич, но днес видяхме Михайлов, който с осем спасявания запази вратата си суха.

А почти всички от тези осем удар във вратата му бяха доста добри положения, които изискваха сериозна намеса, каквато за щастие на "сините" привърженици имаше.

Именно това бяха двата компонента, които решиха за мача.

Макар и видимо с повече контрол над мача, Ботев нямаше особени идеи в атака, а като позитивно в състава на Левски трябва да отчетем проявената агресия от играчите, почти всички от тях млади юноши на тима.

Положението в клуба обаче продължава да е тежко и много неясно. Не е много по-различна ситуацията в Ботев, където руският милиардер Зингаревич все още отказва официално да придобие акциите на клуба.