Гриша Ганчев призна - ако до 1 година не "му бъде позволено да започне работа" по новия стадион на ЦСКА, това може да го откаже от клуба.

Бизнесменът бе гост в предаването "120 минути" по btv и говори по темата с търговете за спортните обекти на Обединените спортни клубове на ЦСКА, както и за плановете за новата арена на футболния отбор.

"Червените са в окопа вече 30 години в България - каза Ганчев. - В последните няколко са направо най-долу в окопа. Не знам на кого пречи този клуб, който има толкова голяма фенска маса и е социален феномен."

Шефът на ЦСКА разкри, че в последните 2-3 години клубът почти изцяло се самоиздържа, спазва се строга финансова дисциплина и бюджетът се изпълнява.

Но темата за стадиона категорично бе най-интересната в разговора при водещия Светослав Иванов.

"Ако бяхме започнали да работим преди няколко години, стадионът щеше да струва 23 милиона евро. Сега ще ни излезе над 40 милиона, защото всичко поскъпва - каза Ганчев. - Сега сме готови и искаме да пристъпим към работа.

Няма да се излиза от територията на сегашния стадион, няма да се строи нищо в парка. Това е реконструкция и ще бъде спазен законът. Аз, Юлиан Инджов и още един инвеститор ще осигурим парите, както и един фонд.

Никой не иска да ощетява държавата, но тя трябва да помогне. Аз този стадион, ако и когато стане готов, няма да си го нося в моята конюшна. Няма да си го взема. Можем да сме готови до края на 2023 г., ако започнем сега.

Какво може да ме откаже от ЦСКА? Ами - ако до една година не ми позволят да започна стадиона, ето това може."

Ганчев направи коментар и по темата с това защо клубът подкрепи Димитър Бербатов на конгреса на БФС преди два месеца.

"Как няма да го подкрепим? Млади хора трябват, а не тази изгнила система. Това е секта, а не футболен съюз! Дали ще свърши работа Бербатов, не знам. Но промяна трябва да има."

 Босът на ЦСКА коментира и политическата ситуация в страната, в типичен стил:

"Много се кефя на тия млади хора, които сега идват. Защото не са измамници, много са образовани и са диалогични.

Досега територията се населяваше от едни макаци, а главният макак обладаваше когото поиска. Бизнесът само чакаше и се отбраняваше."