България изпусна в самия край победата срещу Унгария в дебютния мач на Илиан Илиев като национален селекционер. Футболистите завършиха 2:2 срещу маджарите, които с днешната точка се класираха за европейското първенство в Германия догодина.

Българите направиха обрат до 2:1, след като изостанаха рано-рано в резултата, но в крайна сметка не успяха да удържат победата, ала все пак се поздравиха с точка. Но селекцията на Илиев е застрашена от това да завърши евроквалификациите без победа.

В последния мач след три дни нашите гостуват на Сърбия. Ето какво каза и селекционерът след първия си мач като национален треньор:

"Наистина не знаем какво се е случило, защото се бяхме концентрирали върху мача. Съжаляваме за което се е случило, но със сигурност футболистите и ние имаме най-малка вина. Като идвахме беше спокойно, след това не знаем какво се е случило навън.

Мога да кажа, че като мач го изиграхме повече с битка, с мъжество, себераздаване. Футболът не беше на високо ниво. След първите 20 минути показахме характр. Трябва да подборяваме играта си с топката. Футболно можем повече. Поздравявам футболистите за изиграния мач срещу труден противник. Можехме да спечелим, но за нещастие получихме гол от статично положение. Но резултатът е реален."