Треньорът на ЦСКА Саша Илич говори за медиите по време на открита тренировка, на старта на подготовката на отбора в базата в Панчарево.

Вицешампионите ще имат лагер в Австрия преди началото на новия сезон. ЦСКА вече подписа с гамбийския национал Сейни Санянг, а до дни чака поне още четири нови попълнения. Именно това бе една от темите, по които говори Илич.

"Имаме футболисти, чиито договори изтекоха и вече не са тук. Очакваме и нови футболисти, които ще дойдат. Чакаме ги съвсем скоро.

Напуснаха Дауда Бамба, Жеферсон, Маурисио Гарсес и Галин Минков, който подписа с Локомотив (София). Лазар Туфегджич е играч на ЦСКА, тренира с нас. Моята информация е, че Шираир Шагоян, който беше ангажиран с националния си тим, ще дойде направо в Австрия.

За мен най-важното е да дойдат качествени футболисти. Това важи и за българи, и за чужденци. Важното е да ни помогнат. Моите цели съвпадат с целите на клуб като ЦСКА - да спечели всичко, което може да спечели. Да се бори за всеки възможен трофей.

Още в началото знаех отлично къде ще дойда, наясно бях с това какъв отбор е ЦСКА и каква е историята му. Знаех абсолютно всичко. Сега съм доволен, че започвам новия сезон с ЦСКА.

Да, не успяхме да станем шампиони миналата година, но мисля, че успяхме да направим една отлична атмосфера и върнахме публиката, а това ще бъде сред приоритетите ни и догодина - да продължим с добрата игра и да връщаме все повече фенове по трибуните.

Аз съм щастлив, че съм тук. Ще опитаме да постигнем още по-добри резултати.

ЦСКА трябва всеки сезон да се бори за трофей. През миналата година бяхме близо до спечелването на трофей, борихме се до края за титлата. За съжаление не успяхме, но това ни дава основата да се надяваме, че този сезон можем да се преборим за всички трофеи, за които ще играем.

Трябва да вървим крачка по крачка, за да поправим нещата, които не успяхме да направим миналата година."