Италия настръхна срещу съдийското назначение за осминафинала с Австрия. Стигна се и до съзиране на конспирация по темата, като това допълнително ще заостри интереса около втория двубой в ебиминационната фаза.

Мачът е в събота вечер от 22 часа на "Уембли", ще го предават БНТ 1 и БНТ 3.

"Побиват ни тръпки от името на съдията - пише във водещ материал в. "Кориере дело спорт". - Вероятно в лагера на отбора ни е същото. Антъни Тейлър - какъв кошмар!"

Челната страница на изданието е със заглавието "Внимание за съдията". А цялата публикация е доста конспиративна.

Тя започва с припомнянето, че във вторник на пресконференция италианският премиер Марио Драги е пожелал полуфиналите и финалът на Евро 2020 да бъдат отнети от Лондон, който не е сигурна дестинация в момента с нарастващите случаи на заразата.

"Искам да спра това", обяви министър председателят и предизвика гневна реакция във Великобритания.

Снимка: Getty Images

"Скъпи италианци - започва статията си "Кориере". - Нали не сте забравили, че Драги пожела финалът да бъде отнет от Англия и бе посочен с пръст на обвинение от британците? И сега ни сервират Тейлър? Съвпадение?

И сега какво? УЕФА и Англия ни нанасят този удар в отговор на думите на нашия премиер. Тейлър определено, както и всеки негов сънародник, не иска Италия да спечели."

В останалите медии темата също е засегната, макар и не централна. Но се обръща внимание и на факта, че на италианците не е резрешено да тренират два пъти на "Уембли" в 48-те часа преди мача, както са искали от "скуадрата". Всъщност, по нормативите на УЕФА, задължителна е една тренировка.

Тейлър влезе в новините с позитивен тон, когато се оказа в центъра на ужасните събития около Кристиан Ериксен в мача Дания - Финландия. Неговата бърза и адекватна реакция бе един от факторите, помогнали за спасяването на живота на датския играч. Той заслужи похали и от УЕФА, и от федерацията на Дания, а и от Асоциацията на колегите му. И тези обвинения и конспирация в Италия може би са малко обидни точно в този момент.

А може би има и друго. Точно Антъни Тейлър ръководи последния мач на "адзурите", който те не успяха да спечелят. Той бе на 14 октомври 2020-а в Бергамо срещу Нидерландия (0:0). След това Италия е с 11 поредни победи без допуснат гол.

И пак Тейлър бе рефер на една от последните загуби на тима - от Франция през 2018-а - 1:3 в Париж. Само веднъж след това италианците са губили - през есента на същата година от Португалия с 0:1.