Жозе Моуриньо продължава да е експертът на английската медия TalkSport за Евро 2020, въпреки че от понеделник започва предсезонната си подготовка като треньор на новия си тим Рома.

Португалецът даде оценката си на случилото се на осминафиналите и прогнозата си за предстоящите четири четвъртфинала. Ето избрано от Специалния:

"Отпаднаха доста фаворити, но... Португалия загуби от Белгия. Всеки може да загуби от белгийците. Германия падна от Англия, а всеки може да загуби от този отбор.

Виж, Франция... това беше изненада. Те наистина имат много силен състав. Но когато ги видях как празнуват третия гол (за 3:1) с тези танци... А имаше още доста минути до края.

И си помислих, че те вече смятат, че са си свършили работата.

Какво предстои?

Украйна - Англия

Англия е в много позитивен момент, а и знае, че полуфиналът и финалът са на "Уембли", така че трябва да мине през този мач с Украйна в Рим, за да стигне до тях. Андрий Шевченко подходи умно и призова италианците да подкрепят неговия отбор, но и това едва ли ще е решаващ фактор. Украйна е на лимита на силите си. А Англия е моят фаворит за крайна победа на турнира. Така че - тук Англия със сигурност.

Чехия - Дания

Ще кажа Дания, макар че този мач ще е много труден и за двата отбора.

Белгия - Италия

Ето това е най-големият мач на този етап и много труден за прогнозиране. Но казвам Италия, защото ако не кажа това, утре ще ме убият като пристигна в Рим за старта на подготовката с Рома!

Швейцария - Испания

Това също не е лесно за прогнозиране. И все пак, швейцарците ще са без Гранит Джака (наказан), а той е много важен за тях. Така че - тук Испания ще е моят фаворит.