Три дни делят българския национален отбор по футбол от един от най-важните си мачове в последните години.

В четвъртък от 21:45 на "Васил Левски" гостува Унгария в бараж по пътя към Евро 2021. Победителят от този сблъсък ще посрещне един измежду Румъния и Исландия, за да се определи кой ще участва на Европейското първенство.

УЕФА направи компромис към всички страни, като разреши присъствието на фенове, но това породи казус, който все още не е разрешен, а часовете до двубоя не са много.

Европейската централа позволи 30% от капацитетите на стадионите да бъдат запълнени за двубоите на националните тимове. Това означава, че мачът България - Унгария може да приеме около 12 хиляди фена.

Тук обаче възниква странен казус, в който правилата на УЕФА се сблъскват с тези на местните власти.

В случая у нас важи правилото, че по стадионите може да има максимално 1000 човека в сектор. Това означа най-много 4000 души за мача.

Първоначално баражът с Унгария трябваше да се изиграе през март, но естествено бе отложен заради пандемията. Още тогава родните фенове закупиха 1200 билета, а днес е последният срок за заверяването им.

От БФС са в патова ситуация и на този етап не знаят дали да пускат нови 10 800 билета, или само 2 800 в продажба.

Шефовете на футболната ни централа са написали писмо до министерството на здравеопазването и министерството на спорта, в което молят за разрешение, на "Васил Левски" да присъстват 12 000 зрители.