Ентусиазмът, обхванал Англия преди утрешния финал на Евро 2020, не подмина дори кралица Елизабет II. Ден преди големия мач, тя си спомни за последния и единствен към момента успех на футболистите на страната на голям форум - световната титла от 1966 година, когато първенството отново бе на британска територия.

Тя заяви, че се надява на английски успех, но също така на това, че играчите ще покажат дух, отдаденост и гордост, както в мачовете досега.

“Преди 55 години имах щастието да наградя Боби Муур със световната купа и видях какво означаваше това за играчите, треньорите и всички в отбора. Да стигнат до финал на голям международен турнир и да го спечелят”, започва обръщението на кралицата.

Всъщност финалът от Мондиал 1966 е един от малкото футболни мачове, на които тя е присъствала лично.

“Искам да отправя поздравления от мен и семейството ми към вас за това, че се класирахте за финал на Европейското първенство. И да изпратя добри пожелания за утре. С надеждата, че историята ще запомни не просто вашия успех, но и вашите дух, отдаденост и гордост”, споделя още Елизабет II.

Внукът на Елизабет, херцогът на Кеймбридж, Уилям, е президент на футболната асоциация на Англия.

Той изгледа осминафиналния мач между “трите лъва” и Германия заедно със съпругата си и сина си - принц Джордж.

Капитанът на Англия Хари Кейн пък сподели, че освен от кралицата, в състава на Гарет Саутгейт са получили пожелание за успех и от Том Круз. Холивудската звезда е провел видеоразговор с играчите и им е казал, че стиска палци за тях.