Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори на пресконференция преди кръга в родното първенство. Новаците в елите приемат Берое в поредния си мач, но Бала сподели по-интерени неща за състоянието на родния футбол, отколкото за предстощия мач на клубния си тим. 

Магическият халф се изказа относно президентския пост в БФС, както и моментнта ситуация на националния отбор и загубата с 0:6 от Англия с него начело на представителния ни тим. 

"За мен шеф на БФС трябва да бъде човек с амбиции и идеи, които да реализира. Ножът е опрял до кокала. Докога ще чакаме? При всички положения той трябва да бъде обграден с футболни хора. Не може кадърен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, ако няма до него човек, който да разбира футбола. Аз нямам тези виждания за президент на БФС. Ето например Ицо Стоичков. Слагаме го за президент на БФС и нека видим дали ще цепи басма на някого. Какъв е проблемът? Само че той няма да дойде. Той си има договор с телевизията в Мексико. Гледа си отдалеко и си играе голф. Защото когато е можело да дойде, някой го е изпъдил", заяви Балъков.

 "Нашите млади футболисти не са на това ниво, че да отидат и да играят с Англия. Новият треньор ще отвори пътя на младите, но трудно ще направи нещо. Аз исках да променя нещо. Забраних на вратарите да ритат топката напред. Вярно, паднах от Англия, но показах, че искам да се промени нещо. С тази концепция, която беше обсъдена с Изпълкома, трябваше да променим нещата. Всичко отиде на кино заради една загуба с 0:6 от Англия. Нямаме никаква реална представа къде се намираме. Ние сме под Албания и други държави, които преди биехме със затворени очи", каза още той.