Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков бе гост в "Тази Сутрин" по BTV, като отново коментира разразилия се скандал около футболната ни централа.

Смяташе се, че Лечков е подал оставка заедно с Боби Михайлов и колегите си от Изпълкома, но самият той отрича това, като дори внесе жалба в съда, оспорвайки легитимността на временния президент Михаил Касабов.

Легендарният ни играч отрече всички тези твърдения, като на няколко пъти повтори, че категорично не е подавал оставка, макар официалното съобщение на БФС да твърди друго.

Лечков също така се държа доста арогантно в студиото, като на няколко пъти нападна водещия Антон Хекимян.

"Няма нищо нередно. Действам по устав. Искам категорично да заявя, че не съм подал оставка, аз съм първи вицепрезидент на БФС. Отказвам да коментирам кой какви мераци има, другите предлагат какво ли не. Ние сме повече международна организация, отколкото национална. 14 години съм първи вицепрезидент, неслучайно съм избран от президента за такъв. И продължавам да бъда, така че документите аз ги разписвам.

Понеже един ваш чест гост не спира да ръси лъжи по мой адрес, ще ми позволите и аз да кажа нещата без да ме прекъсвате. Аз никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме? Ако от моята уста е излязло "конгрес" или "оставка", веднага се хвърлям пред някоя кола. Имам карти, които ще използвам, когато се наложи. Казах ви - има си ред, по който се боря.

Аз знам кой е определил Михаил Касабов за президент, но ще си го запазя за себе си. Това, че някой е допуснал грешка в търговския регистър е друг въпрос.

Не се крия. Нищо не премълчавам. Готов съм и на полиграф да застана, ако е необходимо.

Да, чуваме се с Боби Михайлов. И се виждаме. Нямам проблем с Кралев и колегите.

Конгрес? Много правилен въпрос. Най-после ми зададохте правилния въпрос. Ако някой иска да има конгрес, има си ред, 1/3 oт клубовете трябва да го поискат.

Някои документи в БФС аз ги подписвам. Първи вицепрезидент съм все пак. За другите подписи не отговарям. Каквото е необходимо - го подписвам.

Много искате да знаете! Достатъчно ви казах! Това, което зависи от мен, аз го подписвам. Ако във вашата телевизия се разболее някой шеф, какво става? Спирате да излъчвате ли?

Вие г-н Хекимян, колкото пъти сте ми се обадили, винаги съм коментирал. Интервю не съм ви отказвал. Но един журналист трябва да бъде обективен, а не като вас - да облъчвате хората с лъжи всяка сутрин", отсече бившият кмет на Сливен, след което Хекимян сложи край на интервюто.