Дългогодишният вицепрезидент и настоящ член на Изпълкома на БФС - Йордан Лечков, отправи много тежки обвинения след края на Конгреса за президент на централата.

Борислав Михайлов бе избран за своя пети мандат като президент, като основен конкурент за поста му бе Димитър Бербатов, а разликата помежду им бе само 11 гласа.

Обвиненията на Лечков са именно към Бербатов, по-точно към човек от неговия екип, който по думите на бившия кмет на Сливен, които той каза в интервю пред "Блиц", е раздавал пари в тоалетните на НДК.

Лечков не назова име, но определи въпросната персона за "човек от Средна България".

По думите му, Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров не са давали пари, защото са прекалено стиснати.

"Да, разбира се, че бяха раздавани пари. И то не преди, а по време на самия конгрес - вътре в зала 1 на НДК. Не, не. Това не бяха Бербатов, Стилиян и Мартин, защото те първо са стиснати и второ - трябва да получат разрешение от жените си. Един човек обаче, който стои в сянка и е от Средна България, беше активен. Срамна работа беше. Срамна. По време на вота ви е бедна фантазията какво се случи в тоалетните на зала 1 в НДК.

Постелките и плочките се изтъркаха от подметките на гласуващите. Влизаха и излизаха, влизаха и излизаха. Въпросният човек от Средна България си свърши работата. Всъщност, не успя, защото не спечелиха. И аз се чудя - играят го, че са честни, че са морални, играят го, че са честната Калудка, а същевременно раздават парата. Ако бяха умни, с тези 230 гласа, които имат, можеха да си вкарат хора в Изпълкома.

Нали искат промени да правят. Ето, можеха да влязат в новата управа, да имат влияние и да... започнат да се учат да управляват. Това, че оспорват, вече го коментирах. Въпросните 50%+1 глас се определят на база гласове, а не на база регистрирани делегати. База гласове, а не регистрирани", каза Лечков.