Една от най-великите, ако не и най-великата и култова фланелка на Диего Армандо Марадона се връща при аржентинския народ, където и е мястото.

Лотар Матеус, легендата на Германия, дари екипа от финала на Мондиал 1986 на федерацията в Буенос Айрес. Това е оригиналната фланелка, която Матеус е разменил с Диего след мача Аржентина - Западна Германия (3:2) на "Ацтека", който короняса съперника му като шампион на планетата.

Двамата отново бяха един срещу друг четири години по-късно на финала, но тогава немците спечелиха с 1:0.

"Жалко, че Диего не е тук днес - каза Лотар, обявявайки, че екипът вече е в Буенос Айрес. - Той винаги ще остане в сърцата на всеки, който е свързан с футбола. Гордея се, че имах тази фланелка, но нейното място не е във витрина у дома, а при аржентинския народ."

Федерацията на южноамериканската страна му благодари с трогателно видео от името на всеки аржентинец.

И съобщи на света, че Матеус е отказал оферти да продаде екипа на колекционери, както и да го изложи на търг.

Фланелката вероятно би струвала милиони, но 61-годишният германец не е посегнал към парите, а е направил жеста към Аржентина.

"Това е историята на капитана на нашата страна и капитана на Германия, които са приятели. И както става между приятели, те разменят прегръдка, разменят фланелка...", се казва във видеото от федерацията, като кадрите са именно от случилото се след финала през 1986-а.