Левски официално се разграничи от изказването на един от най-значимите си играчи през за последните 25 години - Георги Иванов "Гонзо".

Причината е скандалното изказване на бившия нападател, който в момента заема поста технически директор на БФС и отговорник за националните тимове на България.

Преди три дни той шокира с изказване, в което говореше, че няма как да допусне играчи, които не са българия в националните ни отбори. Нещо, за което самият той се извини и каза, че думите му са били извадени от контекста.

Думите на Иванов предизвикаха доста реакции, а от Левски написаха следното за голмайстор №4 в историята си:

"ПФК Левски" се разграничава и осъжда изказването на техническия директор на БФС и бивш изтъкнат футболист на клуба Георги Иванов от 24.01.2023 г.

"ПФК Левски" не приема расизма и дискриминацията под каквато и да е форма". 

Думите, за които Гонзо си навлече гнева дори на клуба, за който вкара 135 гола бяха казани след среща с детско-юношеските школи от Северозапада и бяха следните:

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе в българския национален отбор".