Ливърпул ще "позлати" звездите си с нови договори, вместо да се хвърля на трансферния пазар в условията на пандемията и задаващата се икономическа криза.

Шампионите на Европа са предложили и са близо до подписване на контракти с Върджил ван Дайк и Садио Мане, които ще вдигнат заплатите на двамата над 200 000 лири седмично. Това са големи пари като за Ливърпул, но оставата несравними с нивата на възнаграждения в Манчестър Сити, Юнайтед и Челси. Да не говорим за асовете на ПСЖ.

Именно заради интерес от Париж, английският клуб иска да обвърже с нови договори своите водещи играчи.

Ван Дайк ще взима 220 000 лири на седмица, което го прави най-скъпоплатения футболист на Ливърпул в историята на клуба. Бранителят направи два страхотни сезона и е втори за "Златната топка" само след Лионел Меси.

Мане също е склонен да продължи в отбора, като неговото възнаграждение ще е около 200 000 на седмица.

Следват още две стъпки по стратегията на Юрген Клоп и шефовете му за лятото - нови договори на Мохамед Салах и вратаря Алисон Бекер.

Всички контракти на четирите звезди би следвало да са поне до 2024 г., което означава, че Клоп иска пълно спокойствие за ненарушаване на гръбнака на състава му. И съответно - това са сигурни знаци, че Ливърпул няма да прави големи инвестиции на трансферния пазар.

Последното вече се доказа при отстъплението за привличането на Тимо Вернер, който вместо това отива в Челси. "Червените" се отдръпнаха зарази цената от 60 милиона евро, а сега парите ще отидат в новите договори на тези, които вече са на "Анфийлд" и водят отбора към успехи.