Реформите на всяко ниво в родния шампион Лудогорец ще продължат с пълна пара. Това обеща изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Той говори пред медиите преди отпътуването на разградчани за Подгорица, където утре гостуват на черногорския шампион Будучност в мач от първия квалификационен кръг за Шампионска лига.

Според Петричев е нормално отборът да изпитва затруднения на този етап. Една от причните се крие в множестовто промени, а другата е в малкото време за нормална подготовка заради изцяло променения календар.

"Всяко начало е трудно. Никога не сме провеждали подготовка по този начин. Доста проблеми ни се струпаха на главата, но вярвам в силите на треньорския щаб и футболистите и ще се завърнем с победа.

Имаме високи цели и трябва да ги постигаме. Прекалено рано е да кажем дали Лудогорец напипва своя ритъм. Все още не сме достигнали нивото, което феновете искат да виждат.

В отбора се случват доста процеси. Отсъстват важни футболисти, за сметка на това има много нови момчета. Това е труден период, но той беше неизбежен. Реформата на всички нива в Лудогорец продължава с пълна пара.

Не може да става въпрос за подценяване срещу Будуност. Те са отбор с традиции в евротурнирите. Очаква ни корав съперник, който е готов на всичко. Играе се един мач и в него всичко може да се случи. Оптимист съм, че момчетата са концентрирани и готови за битка", сподели Петричев.

Пред медиите говори и треньорът Павел Върба, който сподели:

"Тръгваме с нагласата да постигнем резултат, който да ни позволи следващата седмица отново да имаме мач за Шампионска лига. Мисля, че ще го постигнем. Вярвам в играчите си. Ще подходим с респект към съперника ни, но целите ни са ясни и ще ги преследваме докрай. Когато всичко се решава в един мач, не трябва да се подценява никой отбор. Гледахме последните 3 мача на Будучност. При тях също има промени и неудобства, особено след пандемията от коронавирус. Всеки в Шампионска лига играе, за да продължи напред"