Родният шампион Лудогорец отлетя за Будапеща, където утре (21:00 ч) ще се изправи срещу Ференцварош в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Изпълнителният директор Ангел Петричев говори пред медиите преди заминаването, като според него шансовете преди мача са 50:50.

Петричев бе помолен да коментира и вчерашната среща на премиера Бойко Борисов с шефовете на Лудогорец, Левски и ЦСКА, но отказа.

"Виждате, че унгарският футбол доста е напреднал, инвестираха големи пари в инфраструктура и окомплектоване на отборите си. Унгарският футбол е на съвсем различно ниво и за мен шансовете са 50:50.

Правим всичко възможно Лудогорец да бъде по-силен в сравнение с предходния сезон. Ние си знаем нашите слабости, знаем къде сме сбъркали. Мисля, че около 200 души на този етап ще ни подкрепят, а може да бъдат и повече, тъй като имаме привърженици от Австрия, Германия, дори и Белгия, които заявиха интерес да пътуват.

Искам да видя този Лудогорец, който през годините спечели сърцата на много хора с атакуващ футбол, с красива игра, с комбинативен стил. Този Лудогорец бих искал да виждам не само в Будапеща, но и в предстоящата кампания. Но в крайна сметка треньорът е този, който решава как да подходи към мача.

Няма как да коментирам вчерашната среща при премиера, защото това са собствениците на клубовете, а на мен не ми отива на позицията да ги коментирам. Като цяло знаете, че има опити да се нагнетява напрежение, но не мисля, че кой знае какво влияние ще окаже върху старта на първенството", каза Петричев.

Треньорът Стойчо Стоев сподели:

"Труден мач, това са турнирни двубои. Два мача. Трябва да успеем да извлечем един добър резултат от първия мач, за да си улесним донякъде втория. Отиваме с нагласата да победим.

Проучихме ги, естествено. Доста информация вече имаме. И футболистите ги гледаха. Мисля, че сме ги разучили добре. Въобще няма да подходят защитно. Те са отбор, който обича да контролира топката.

Изглеждат добре и в двете фази на играта. Контролът на топката ти позволява да създаваш повече голови ситуации, но не винаги е така. Стремежът ни е да контролираме топката и да създаваме положения.

Въпросителни винаги има пред един треньор. Мисля, че поне за утрешния мач съм ги решил. Най-добре, ако може да запазим вратата суха и да отбележим гол. Опитвам се да предам моето спокойствие. Дано се получи, защото ще бъде напрегнат мач.

Стадионът ще бъде пълен, което е хубаво. Трябва да се представим добре. Вандерсон все още лекува контузия. Опитахме се да коригираме слабостите. Ако си позволим да ги допуснем и срещу Ференцварош, ще бъдем наказани".