Лудогорец приема Олимпиакос в 21 часа довечера на своя стадион в Разград. Мачът-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига ще се предава по Диема спорт 3.

Освен за огромен престиж и възможността да премери сили в плейофа преди групите на най-силния турнир, българският шампион ще играе и за сериозни пари. А те са жизненоважни при немалкия бюджет и разходи на Лудогорец, който отново направи силна и скъпа селекция. Влизане поне в групите на Лига Европа би оправдало инвестицията, а то е на един мач разстояние.

След 1:1 в Пирея преди седмица, когато Разград може да съжалява, че дори не спечели мача, реваншът изглежда напълно отворен и непредвидим.

Ако спечели днес, Лудогорец отива на плейоф срещу победителя от двойката Малмьо (Швеция) - Рейнджърс (Шотландия), като първият двубой бе спечелен от скандинавците с 2:1.

Успех на следващия етап ще значи влизане за трети път в групите на Шампионската лига, а с това идва и "златен дъжд" - 15 250 000 евро гарантирани пари, плюс заработеното в квалификационните кръгове (около 2 милиона).

Дори отпадане срещу Малмьо или Рейнджърс, праща българският първенец директно в групите на Лига Европа, а това пък вкарва в касата на клуба 3.64 милиона евро гарантирани (плюс споменатите близо 2 милиона от квалификациите).

Тоест - победа довечера ще означава сигурни над 5 млн. евро за клуба, с шанс да бъдат утроени при успех на плейофа.

Отпадане днес ще изпрати Лудогорец на плейоф за влизане в Лига Европа, а дори отпадане там не значи сбогуване с Европа. Тогава "орлите" ще идат в групите на Лигата на конфедерациите.

Очаква се днес Вандерсон да играе вместо наказания Текпетей за домакините, а гостите може да дадат дебют на вратаря на чешкия национален тим Томаш Вацлик, който получи по-дълга почивка след участието си на Евро 2020.