Любослав Пенев изригна след поредното абсурдно решение на БФС, отменило друго доста странно такова на същата институция.

Мачът водения от него отбор на ЦСКА срещу новака ЦСКА 1948 бе отменен заради случаи на коронавирус при съперника, а на тима на Пенев бе присъдена служебна победа с 3:0.

Сега обаче БФС реши да анулира това и двубой все пак ще има - на 22 май, прекроявайки цялата програма на първенството. На пресконференцията си днес, преди гостуването на ЦСКА срещу Локомотив (Пд), Пенев в познат стил не спести нищо никому.

"Да, това е административна тема, но трябва да взема отношение - каза треньорът, питан за решението от вчера. - Аз заявих и миналия път, че бяхме готови да играем мача. Не искам да печеля служебно. Не ни позволиха обаче така да се случи по някакви причини.

Извадил съм си някои бележки, за да не бъда голословен. Една комисия решава, че няма да има мач. Служебна победа, служебна загуба - няма значение. Има решение, което после не се уважава. Спортно-техническата комисия отменя решение на Апелативната, която е над нея. Това не е сериозно.

В нашия футбол продължава да е весело, забавно... но това също не е сериозно. Защото на клубовете това ни струва разходи.

Първото е, че заблуждаваме феновете. Второто - ние правим програма, аз в ЦСКА имам програма за два месеца напред. Трето - били сме на лагер преди мача, това са разходи. И три-четири часа преди мача ни информират, че няма да има мач. Също несериозно.

Предвидили сме, че на 22-ри ни е последният двубой от първенството,след това чужденците да си заминат във ваканция по домовете. Те имат семейства, бащи, майки, дядовци, баби. Във връзка с пандемията не са могли да си идат преди това доста от тях. Това са планирани неща, струват ни между 25 и 40 хиляди евро само като самолетни билети. Сега ще има отлагания, отменяния, нови полети и глоби. Кой ще ги плати? БФС или отборът, който отказа да играе?

Пак за мача, който трябваше да изиграем. Въпросният клуб даже не се е обадил на екипа на ВАР да ги извести да не идват за мача. Да, те са богат клуб, ще си понесат глобите... Но не е професионално.

Аз си подготвям отбора и искаме да си изиграем мачовете. Но сега ще трябва да променяме всичко, защото някой не си върши работата. И те не си я вършат от много, много време. Те не са и аматьори дори, те са просто хора, които не са подготвени за тази дейност.

Казвам към клубовете - внимавайте, може да има и още преиграни мачове. Нищо чудно да се събере някоя комисия и да реши, че трябва да се преиграят някои мачове. Защо не?

От новото решение виждаме - вече до 1 юни може да продължи първенството. Преди беше до 23 май. Ами, то утре може да стане - до 31 август, например.

Съжалявам, защото аз не съм тук да се занимавам с това - СТК, МТК, пълни глупости. Но няма как да не взема отношение. Защото трябва да го чуят хората това. Заради тези трябва да се възстанови предаването "Господари на ефира".

Сега за мача с Лудогорец ни глобяват с 1000 лева за това, че сме закъсняли с една минута да излезем за второто полувреме. А това, че техният играч Чибота тича 15 метра, за да опита да откъсне крака на Турицов...!? Здравето на играчите явно не е важно, но това, че сме закъсняли с една минута да излезем...

Още няма назначения за събота, за мача ни с Локо (Пловдив). Дано има, какво да ви кажа? Дано имаме съдия все пак. Мачът е чак от 19,30 в събота, сигурно ще назначат по някое време. Тези, които са най-близо до Пловдив, те да дойдат да свирят.

Днес обявяват - по 1000 души на сектор за финала за Купата на България срещу Арда? При 40-хиляден стадион! Нормално ли е това!? Дискотеките пълни, ресторантите пълни, а на стадиона 4 хиляди души на 40 хиляди места..."