Националният отбор по футбол на Унгария официално започна своята подготовка за решителният си мач от европейските квалификации срещу България.

Маджарите са лидер в нашата група и се нуждаят само от точка в мача срещу България, който все още няма яснота къде ще се проведе.

По последни данни това ще е град Кърджали, стига УЕФА да позволи, а официалният говорител на унгарската федерация коментира ситуацията.

"Нищо не зависи от нас, заради което не мога да отговарям на въпроси за мястото на мача.

Цялата организация е от страна на БФС, но и УЕФА има думата. Ние се готвим за мач в Пловдив, но чакаме официално становище, което би трябвало да получим до края на понеделник вечер.

В крайна сметка няма какво да направим, освен да се съобразим с решението на БФС и УЕФА. Цялата организация обаче е в тези две организации, не в нас".

И докато в България се чудим къде ще е мача, унгарският национален тим започна своята подготовка за мача с първа тренировка от лагера, който трбява да подпечата класирането на тима за Евро 2024.

Проблемите са добре известни и не са никак маловажни. Говорим за контузии на основни играчи като Вили Орбан от РБ Лайпциг, Ласло Клайнхайстер от Панатинайкос, Роланд Шалай от Фрайбург и Атила Фиола от Фехервар. Всички те имат общо 192 мача за Унгария.

Иначе другите основни играчи са на линия, а ето и групата на Унгария за мачовете с България и Черна гора:

Вратари: Петер Гулаши (РБ Лайпциг, Германия), Денеш Дибуш (Ференцварош), Петер Шапанос (Пакс), Патрик Демйен (МТК)

Защитници: Атила Салай (Хофенхайм, Германия), Адам Ланг (Омония, Кипър), Лоик Него (Лю Авър, Франция), Ботонд Балог (Парма, Италия), Милош Керкеж (Борнемут, Англия), Бендегуз Бола (Сервет, Швейцария), Атила Моцши (Ризеспор, Турция), Ендре Ботка (Ференцварош), Жолт Наги (Пушкаш Академия), Габор Салай (Кешкемет)

Халфове: Адам Наги (Пиза, Италия), Доминик Собослай (Ливърпул, Англия), Даниел Газдаг (Филаделфия, САЩ), Калъм Стайлс (Барнзли), Жолт Калмар (Фехевар), Михали Ката (МТК), Крищофер Ховарт, Сома Шуходовски (Кешкемет)

Нападатели: Мартин Адам (Улсан, Южна Корея), Адрас Немет (Хамбургер), Кевин Цобот (Уйпещ)