Треньорът на “Левски” Станимир Стоилов изрази притеснение относно погасяването на огромните задължения, натрупани през годините от столичния клуб. За пореден път наставникът постави като най-важна цел спасението на “сините”, като дори изрази готовност да играе само с юноши, ако това ще означава сигурно бъдеще за отбора.

“Готов съм, че може да има изходящи трансфери. Най-важно е спасението на “Левски”, а на първо време то минава през финансовото стабилизиране. Ако трябва всеки, към който има интерес, ще бъде продаден и ще играем с юношите. За мен е важно спасението на “Левски” и не ме вълнуват толкова резултатите. Всеки един наш играч е на пазара и всеки може да го купи”, заяви треньорът днес.

Той не пропусна да засегне и финансовата ситуация в клуба, свързана с големите дългове, които “Левски” трябва да изплаща.

“Много са стряскащи за клуба тези суми, които се дължат и към момента някои от задълженията са непосилни. Допуснати са много грешки и ние като ново ръководство не трябва да ги поватаряме. Дано се намери някакво решение и да се изчистят тези задължения, но на този етап мисията е невъзможна според мен и може да се окаже доста фатално”, добави Стоилов.

Специалистът коментира, че раздразнението от изпуснатите точки срещу Ботев (Враца) е нормално, но добави, че играчите му не са вкарали положенията си, а най-важно в момента в чисто футболен план е да се подобрява представянето с всеки изминал мач.

“Наблюдаваме голям брой играчи. Ако се подсилим в зоните, в които искаме, с по един футболист, можем спокойно да започнем подготовка и да чакаме да се появи нещо, което наистина ни трябва. Към момента нямаме готов вариант във финална фаза на преговори”, обобщи ситуацията той.

Досега на “Герена” със свободни трансфери пристигнаха защитниците Ноа Сонко Сундберг и Цунами.

Драган Михайлович и Мартин Петков ще пропуснат предстоящия мач с Арда този уикенд, а Георги Миланов ще отсъства поне два месеца, каза още наставникът.