Пресата в Италия наблегна повече на представянето на Рома, което бе характеризирано като "беззъбо", отколкото на играта на ЦСКА на "Олимпико" в четвъртък вечер. Българите за първи път взеха нещо от този съперник след 0:0 в групите на Лига Европа снощи, като до този момент и четирите срещи помежду им неизменно бяха завършвали с триумфи на "вълците".

"ЦСКА спря Рома: само 0:0 на "Олимпико", гласи заглавието на спортната библия "Гадзета дело Спорт". От изданието характеризираха представянето на римляните като "грозно" и добавят, че домакините са пропуснали да оглавят еднолично класирането в групата. 

"Беззъби "Джалориси", пишат от "Футбол Италия" и уточняват, че футболистите на Пауло Фонсека са рискувли да загубят мача с българите, макар Хенрих Мхитарян да е уцелил греда.

"Джеко влезе и не успя да помогне", разказват от "Кориере дело Спорт", където повтарят вече познатото - 0:0 и греда за Рома. Анализът на този вестник обаче е най-задълбочен от всички.

"Бавно темпо, твърде много грешни решения в последната третина и малко проблясъци за отбора на Фонсека, който след традиционните ротации и трудното начало, този път не успя да промени посоката на мача в края. Добър дебют за сезона за Крис Смолинг, докато Борха Майорал изглеждаше объркан", пише още спортния ежедневник.

Рома остава на второ място в група "А" с еднакъв баланс с първия ЧФР Клуж - по 4 точки, докато ЦСКА е на последното четвърто място с точка, колкото има и третия Йънг Бойс.