Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред медииите след днешното заседание на Изпълкома на централата.

На него бе решено, че Петър Величков, който е част от щаба на Димитър Бербатов за кандидат президент на съюза, е бил освободен от изпълнителния комитет.

"Няма такъв член, който да прави кампания срещу Изпълкома.

ой е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член такъв, който изнася информацията от заседанията. Няма как да стане! Няма как да бъде и тук, и да се готви за конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш колегите си", каза Михайлов относно освобождаването на Величков.

"Аз не съм човек на празните приказки. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има право да си прави кампания или компания. Има си устав за конгреса. Не ми е никакъв таргет на мен Бербатов.

Аз дойдох да си завърша мандата, защото ме искаха клубовете. Един месец до конгреса могат да се обявят кандидатурите, може да има още един 30 кандидати. Има време, имайте търпение. Ще говоря най-вече пред хората, които ще ме избират.

Успех на всички, само да не забравят да не прекрачват добрия тон", добави още той.

"Този път наистина треньорът прави едно пълно подмлядяване, което не сме успели до момента да направим. Надявам се от тази група футболисти да се изгради един стойностен национален отбор", каза Боби по адрес на националния отбор.

Президентът изрази мнение, че ВАР е добро нещо, което облекчава работата на съдиите. По негови думи системата трябва да успокои играчите и клубовете, а през 2022 година ще я има на всеки един мач от родното първенство.