Футболната квалификация за влизане на Евро 2020 между България и Унгария на стадион "Васил Левски" ще се играе без публика.

Това решение е взела днес специална комисия на УЕФА, създадена след появата на коронавируса на европейския континент.

Това е голям удар за националния ни отбор, който имаше късмет при жребия и бе отредено да домакинства два път по пътя към големия форум. Ако ще побеждава Унгария обаче, то ще е без подкрепа на фенове по трибуните. Няма да бъдат допускани и журналисти.

На стадиона ще има само представители на телевизията, която притежава правата за излъчване на плейофите, както и хората, които са замесени в организацията на двубоя.

Победителят от този мач ще играе срещу един измежду Исландия и Румъния на 31 март, когато ще стане ясно кой отива на Европейското първенство. Въпросният мач също ще е на стадион "Васил Левски" и отново без публика.

Мачовете от родното първенство няма да бъдат отлагани и ще се играят пред празни трибуни. В редовния сезон остават два кръга, а след него ще бъде взето решение за плейофите, които започват на 3 или 4 април. Няколко дни по-късно са полуфиналите в турнира за Купата на България.