Ръководството на Локомотив (София) негодува срещу назначението на Георги Кабаков за предстоящия мач на отбора срещу ЦСКА 1948. Пловдивчанинът е най-добрият роден футболен съдия в последните години, но изглежда в столичния квартал "Надежда" това не ги грее особено, защото излязоха с позиция, свързана с наряда за предстоящия двубой от 29-ия кръг на родното първенство.

Ето и позицията на "червено-черните":

"Вероятно много от Вас си спомнят втория полуфинал за купата на България миналата година, когато бяхме ощетени с отсъждане на несъществуваща дузпа, спестени червени картони на съперника, които не ни позволиха евентуално да достигнем финал в турнира. Тук е мястото да кажем, че нямаме абсолютно никакви претенции към съперника ни в следващия мач.

Няколко пъти след това г-н Кабаков беше назначаван за ВАР арбитър на наши срещи и случайно или не винаги неговите решения бяха в ущърб на Локомотив София. Всички сме наясно, че Кабаков е най-добрият български съдия и доказал се в международен мащаб, но също така сме убедени, че той има някакво лично отношение към нашият клуб. Бихме желали да заявим, че не желаем г-н Кабаков да бъде назначаван повече на срещи на ФК ,Локомотив София 1929 АД"

Тази година столичното Локо ще отбележи 95 години от създаването си, но е далеч от най-славните си дни, в които има четири шампионски титли, както и редовно участие в евротурнирите.

Сега "железничарите" са тринадесети в класирането и се борят с всички сили за по-предно място в подреждането преди плейофите.