Локомотив (София) прекъсна ужасната си серия от четири поредни загуби и взе ценни три точки в битката за спасение.

Столичните "железничари" победиха Берое с 1:0, като това бе първата им домакинска победа от 11 мача в квартал "Надежда" насам.

За последно Локомотив постигна домакинска победа в разгара на лятото - на пети август срещу Пирин, а от онзи двубой последва ужасяваща серия от седем поражения и три ремита.

Победата над латино селекцията на Берое днес донесе Карлос Франса, който отбеляза с първия точен удар в мача.

Това се случи едва в 39-ата минута на една доста мудна и скучна първа част, в която двата отбора рядко организираха смислени атаки.

Локомотив обаче стори нужното, за да отбележи, а това се оказа и достатъчно за прекъсване на ужасната домакинска серия, една от най-слабите в историята на родния елит изобщо.

През втората част Берое създаде няколко чудесни шанса, но така и не успя да стигне до точка, която щеше да приблици старозагорци до сигурното спасение.

Така след 28 кръга, Локомотив вече има актив от 28 точки. Две пред Пирин, заемащ 14-ото място за бараж, както наглед комфортните девет точки пред 15-ия Ботев (Враца), намиращ се в зоната за директно изпадане.

Берое от своя страна продължава да е десети с 32 точки. Старозагорци имат два пункта пред Хебър и Славия, като тези три тима ще спорят за въпросната 10-а позиция, която ще означава сигурно спасение още в края на следващата седмица.