Бразилската суперзвезда Неймар направи шокиращо разкритие, че е бил доста близо до отказване от футбола.

Той безспорно е сред най-талантливите играчи в съвременния футбол, но скандалите около него не бяха един или два, а симулациите му и недостатъчната мотивация в определени мачове със сигурност не го правят любимец на неутралните фенове.

Именно многото критики, които най-скъпият играч в историята получаваше в определени моменти, са били причината, която едва не го е накара да окачи бутонките.

Това призна атакуващият играч на ПСЖ, който през 2017-а направи трансфер във френската столица от Барселона за 222 милиона евро.

"Моята страст към футбола никога няма да изчезне. Тази игра е любовта на живота ми, но имаше моменти, в които просто не виждах смисъл да играя професионално.

Бях нещастен и всеки ден се питах защо го правя щом не им харесва.

Всяка вечер се прибирах нервен и ядосан, но след това си припомнях всичко, което направих, за да стигна тук.

Любовта към футбола просто ме успокояваше и ме връщаше в реалността. Просто аз съм един щастливец и късметлия, защото постигнах неща, които правят семейството ми изключително щастливо.

Още от дебюта със Сантос, титлата в Бразилия, триумфа за Копа Либертадорес, това бяха невероятни неща. След това трансферът в Барселона бе наистина сбъдната мечта. От дете мечтаех да спечеля Шампионската лига. След това и идването ми в Париж, това са наистина специални неща за мен.

Не ставаше въпрос за напрежение, аз мога да се справям с него. Не е проблем за мен да бъда №10 в Бразилия, №10 в ПСЖ, прсото да бъда Неймар.

Справям се с напрежението, отдаден съм и давам всичко от себе си във всеки един момент. Понякога обаче критиките са ужасяващи и несправедливи, точно те ме караха да обмисля да зарежа всичко".