Лудогорец официално представи първото си ново лятно попълнение - Алекс Сантана.

Бразилският халф, който идва от елитния тим на Ботафого, застана за първи път пред родните медии, като сподели:

"Много съм щастлив, бях много добре посрещнат в града. Избрах Лудогорец, защото в Бразилия знаем много за клуба, говорих и с Пауло Аутурои и той ми каза, че тук има амбиции да се постигат големи неща. Играл съм на всички позиции в халфовата линия. Просто трябва бягане и борба. Харесвам номер 7 и 10, но предпочетох 7. Надявам се скоро вие да говорите за моите качества, защото аз не обичам сам да говоря за себе си".

Редом до него бе треньорът Павел Върба, който изрази удовлетворението си от този трансфер.

"Високите ни цели и това, че искаме да успеем на няколко фронта ни кара да привличаме класни играчи. Опитваме се да подобрим качеството на отбора. Представяме ви първият играч - Алекс Сантана и се надявам в следващите дни да покажем още няколко футболисти. Надявам се да ни помогне за амбициите, които имаме през този сезон. Казахме в края на миналия сезон, че ще се опитаме да подобряваме офазнивната ни част, но такъв тип играчи като Алекс също са ни нужни.

Предстоят ни много мачове през есента, в Европа и България, и разбира се, за да успеем на всички фронтове ни трябват класни футболисти, за да се случи това. Алекс ще ни помогне много и ще бъде основна част от състава.

Знаете, че Лудогорец разполага с много силни играчи, но разбира се всеки един отбор се стреми още повече да се подобрява. Всеки класен футболист е добре дошъл. Искаме да бъдем още по-силен отбор и ще се стараем по всякакъв начин този тим да изглежда още по-добре. За да сме успешни ни трябват нови играчи, за да подобряваме отбора и качеството на игра. Като цяло и на клуба", каза чешкият специалист.

25-годишният Сантана започва кариерата си в гранда Интернасионал, но така и не успява да се наложи в клуба.

Той прекарва няколко сезона под наем в отборите на Гуарани, Парана и Крикума, преда да направи трансфер в Ботафого, където бе твърд титуляр през миналия сезон.

За цялата си кариера Сантана има 54 мача в елита на Бразилия.