Лудогорец официално представи новия си литовски треньор Валдас Дамбраускас.

Назначението му бе доста изненадващо, предвид факта, че 44-годишният специалист няма особено сериозна визитка за стандартите на деветкратния шампион на България.

Литовецът обаче пристигна в Разград в добро настроение и демонстрира уверенсот. Впечатление направи, че Дамбраускас говореше свободно и доста детайлно за идеите си.

Той също така на няколко пъти повтори, че по никакъв начин не се притеснява от напрежението около Лудогорец. Дори смята, че целите на отбора изцяло се припокриват с неговите лични.

Дамраускас също така заяви, че вече е добре запознат с всичко около Лудогорец, както и със ситуацията в първа лига, като в последните седмици е изгледал десетки мачове от първия полусезон.

"Добър ден - започна Дамбраускас на български, преди да продължи с встъпителните си думи на английски. Преди всичко искам да пожелая здраве на всички, предвид ситуацията, с която целият свят се сблъска.

Аз съм Валдас Дамбраускас, новият треньор на Лудогорец. Наистина съм горд, че съм тук пред вас.

Нека в началото ви кажа за щаба, с който ще работя. Станислав Генчев и Мариус Скиндерис. Здравко Зравков остава треньор на вратарите.

Лудогорец винаги търси най-големите предизвикателства и има най-вискоите цели. Освен да ги победи и титли, ние искаме да играем добър и атрактивен футбол, с който да доминираме. Ще опитам да предам идеите на играчите си още с първата тренировка в Турция.

Осъзнавам, че десетата поредна титла е нещо задължително за Лудоогрец. Но мен това не ме плаши, всеки войник мечтае да бъде генерал.

Не виждам причина за страх. Не знам какво може да плаши един треньор във футболен клуб. Когато самият ти имаш големи цели, сам поставяш напрежение върху себе си, но те не те притесняват. Не харесвам думата страх, тази дума не трябва да съществува във футбола.

Вече се срещнах с треньорския щаб, вече проведох няколко разговора с тях. Утре присигат и играчите, предстои да се опознавам с тях.

Не следя Лудогорец в последните 2-3 седмици. Все пак съм играл срещу този клуб през 2017-а, със сигурност ги следя изкъсо от онзи мач. Мога да кажа, че съм добре запознат със стила на игра и качествата на повечето играчи. Тепърва обаче трябва да опознавам играчите по-добре.

Стилът на Лудогорец се диктува от резултатите. Отборът е шампион, има добри играчи, големи характери. Тези хора искат да доминират на терена. Това е и моята идея. Моите отбори играят точно този футбол - доминират и отбелязват голове.

Щастлив съм с играчите, с които ще работим в Лудогорец. Няма играч, който да върви само нагоре без да има колебания на формата. Това е нормално. Моята работа ще бъде точно в тези моменти с моите умения играчите да се чустват добре и да постигат резултатите си

Със сигурност имам и свои идеи, които бих искал да добавя към стила. Целта е да подобрим сегашните слабости, които клубът показва. Мога да кажа, че моите цели като човек и треньор изцяло се покриват с тези на Лудогорец.

В последните седмици изгледах доста мачове от българското първентво. Мога да кажа, че нивото е добре, дори смятам, че шампионатът е леко подценявам. Вече имам идея за стила на доста от отборите. Преди това бях гледа само мачове на ЦСКА, защото играха срещу латвийски отбор преди години", сподели той.