Един от най-успешните ни футболисти от близкото минало - Мартин Петров, отправи обвинения към вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, както и към отговорника за националните отбори Георги Иванов, който бе в ролята на временен треньор на националите за последните два мача.

Мартин Петров е един от основните хора в екипа на Димитър Бербатов в битката за БФС, а по време на треньорски семинар, от който бе част, той нападна Лечков и Иванов.

Причината бе недоволството на Мартин Петров от отношението на двамата спрямо играчите в националния ни тим и прехвърлянето на цялата вина за представянето именно върху футболистите.

"Не са само момчетата виновни. Не мога да разбера как могат да ги обвиняват, че те са плод на тяхното ръководство. Гонзо, ще ме извинява, но този човек го смятах за моралист и човек с достойнство, но явно бързо се е оплел в техните мрежи. Не може след мача да оплюеш тотално отбора и да казваш, че те не стават за нищо, а на другия ден си им треньор. Как ще ги мотивираш тези момчета? Просто нямам обяснение.

Не знам как да коментирам изказването на Лечков. Първо, второ, трето полувреме, дузпи... Нещо да каже, понеже ние сме казали нещо и човекът с шарените ризки веднага и той да се изкаже".

Отговорът не закъсна, като Георги Иванов заяви по адрес на Мартин Петров, че първо трябва да поработи нещо, преди да дава оценка на останалите.

"Той завалията, след футболната си кариера, не се е занимавал с футбол. Той не знае аз какво съм казвал на футболистите. Само гледам и слушам как те ще управляват. Не съм видял да имат система. Първо трябва и те да поработят, да поносят таблата. Конгрес ще има, когато го определи Съда. За момента те са фенове, които дават интервюта. Те да се усетят малко. Те се припознават като тези "велики родолюбци", които плюят футболистите и националния отбор. Те са под нивото на хората, които имат познания за футбол. Разликата между Бербатов и Михайлов ще бъде голяма, ако се стигне до Конгрес", заяви той пред БНТ.