Както и се очакваше, победният гол на ЦСКА срещу Септември нажежи страстите и предизвика редица коментари.

Мачът завърши 1:0 в полза на ЦСКА, като голът падна в ситуация, в която "червените" не върнаха изкараната от съперника им топка в тъч.

Гол, който е напълно редовен от гледна точка на футболните правила, но пък е в разрез с приетите морални норми във футбола.

От ЦСКА признаха, че ситуацията е била неприятна и неспортсменска, но опитаха да я оправдаят с действия на съдията минути по-рано.

Ето как коментира случилото се треньорът на "червените" Саша Илич:

"Не ми хареса начина, по който стигнахме до победата. До момента не съм коментирал темата, но днес съдийството не беше такова, каквото трябваше да бъде. Мачът се превърна в нервен двубой за двата отбора.

Стигна се и до ситуацията за нашия гол. Ако трябва да търся някакво оправдание, имаше няколко очевидни нарушения, които не бяха отсъдени. Нашите играчи трябваше да дадат отпор на всичко това и така се стигна до гола".

Сходен коментар имаше от изпълнителния директор Филип Филипов, който заяви:

"Не се гордеем от начина, по който спечелихме мача. Не че сме направили нещо нередно, но можехме наистина да върнем топката на Септември.

Подчертавам, че решението да не върнем гола на Септември е мое. Треньорите и футболистите няма как да вземат решение дали да върнем попадението. Може би това не беше правилно, а беше плод на моментна емоция.

Имаше ситуации преди да отбележим гола, нападатели на Септември, след като загубеха топката, веднага лягаха на земята. Мисля, че имаше четири такива ситуации. Не казвам, че е правилно решението, което взех, но беше плод на емоция. ЦСКА не е свикнал да побеждава по този начин. ЦСКА е свикнал да доминира и да побеждава с игра. Не мога да кажа, че сме доволни от победата и играта днес".

Доста гневни бяха реакциите от щаба на Септември, а остър в изказването си бе директорът на столичния тим Кристиян Добрев.

Той директно нападна капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, който изпълни тъча и не върна топката на Септември.

"Сложил ми лента, но това е лентоносец. Иска да се пъчи, че може би има нещо мъжко, но той е от Западна Европа, където е модерно да има трети пол и не знам си какво. Това на ръката му, ако е капитанска лента... Много добре показа на младите футболисти по какъв начин трябва да се случват нещата. Най-интересното е, че наскоро ми попадна един клип на абсолютно същата ситуация в Шотландия и просто вижте треньорът на Рейнджърс какво направи. Ако си човек с мъжки атрибут и топки, имай противодействие. Защото все пак футболът е за мъже, не за някакви женчовци, дошли ми тука от ниската земя.

Яд ме е, ако по този начин показва на младите момчета... Дошъл някакъв от Западна Европа, той трябва да лъха на професионализъм. Аз не го обвинявам за постъпката, случва се в емоцията, нормално е, не си видял, че има противодействие - но правите шпалир и мачът продължава. Всеки щеше да му пляска. Затова трябва да има треньори, ръководители, вътре самите футболисти, защото това сега е нечестно. За пореден път нашият отбор е ощетен, ама какво да направим".

Недоволен от случилото се бе и треньорът на символичните домакини - Светослав Петров, който сподели:

"Аз дълги години съм бил футболист и треньор в ЦСКА и едно от най-важните неща е било да се излиза с чест и достойнство от всеки мач. Затова най-вече не приемам този начин. Според мен не беше честно".