Медиите в Унгария следят изкъсо всичко около все още несигурното гостуване на националния отбор на страната в България. Все пак ще има, тъй като вчера имаше реална опасност евроквалификацията да не се състои, но срещата ще се играе на "Васил Левски" без публика.

От БФС бяха изпратили до УЕФА две заявки, след като Пловдив отпадна от дневния ред - "Арена Арда" в Кърджали и "Васил Левски" в София, където всъщност трябваше да се проведе този мач първоначално.

"Трагикомедия - така най-добре може да се определи казусът с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата", пишат унгарските медии.

Пресата в страната стигна дотам, че цитира предложение от социалните медии за провеждането на мача в село Долна Градешница.

"Каним най-учтиво президента на БФС г-н Михайлов, нямаме уиски, но имаме хубава керацуда", се казва в съобщение на фейсбук страницата на местния клуб ФК Градешница, цитирано от унгарския портал csakfoci.hu. Тимът играе в "Б" окръжна група на Благоевград.

"Според информацията от европейската асоциация следят случая с приоритет и непрекъснато проучват какво би могло да бъде най-доброто решение. Въпреки че настоящата несигурна ситуация прави много по-трудна подготовката на унгарския национален отбор за мача, УЕФА определено ще се опита да играе мача, защото ако няма мач, българите вероятно ще трябва да бъдат изключени от евроквалификациите и резултатите им анулирани, което може да постави някои от отборите в групата в неизгодна ситуация", добавя още изданието.