Мениджърът на Челси Маурисио Почетино трябваше да се радва след убедителната победа над Евертън с 6:0, но вместо да празнува забележителното представяне на Коул Палмър, който вкара четири гола, аржентинският специалист се ядоса, че неговите футболисти се карат на терена.

Челси водеше с 4:0 след хеттрик на Палмър още през първото полувреме и едно попадение на Николас Джаксън, когато получи дузпа след нарушение срещу Нони Мадуеке.

Джаксън и Мадуеке се скараха кой да изпълни дузпата, която бе потвърдена след преразглеждане с ВАР, а титулярният изпълнител Коул Палмър стоеше край тях.

Наложи се намесата на капитана Конър Галахър, да избута двамата играчи, да грабне топката и да я даде на Палмър, който реализира за 5:0.

"Футболистите знаят, че този, който изпълнява дузпите е Палмър.Много съм разочарован ситуацията", призна Маурисио Почетино пред репортерите след двубоя и добави. "Ситуацията, която изпратихме за всяка страна, която гледа - искам да се извиня. Не можете да се държите по този начин и да трябва да говорим за това след такъв невероятен мач е жалко. Играчите трябва да покажат, че са гладни за гол, но не и в такъв тип ситуация. Няма да приема това отново. Обещавам това", бесен бе Почетино, очевидно заплашвайки с максимално тежки санкции при нова подобна издънка.