ЛАСК водеше комфортно, но изпусна преднината си срещу Лудогорец и трябва да си вземе важни поуки от този мач, пишат австрийските медии след победата на техния отбор срещу Лудогорец с 4:3 в груповата фаза на Лига Европа.

В страната се обединяват около мнението, че отборът 70 минути е играл много добре, но след това е можело да загуби всичко.

Дори капитанът на ЛАСК Гернот Траунер не спести критиките към себе си и своите съотборници след драматичния развой във финалните минути.

"Направихме си живота труден и поехме твърде много рискове. Опонентът беше довършен, а ние го върнахме в мача. Това малко ме подразни. Трябва да си научим урока. Все пак постигнахме хубава победа с много голове", отсече Траунер.

ЛАСК трябваше да страда в последните минути с човек по-малко, въпреки че водеше с 2:0 и 4:1 в хода на мача.

"ЛАСК имаше контрола върху срещата, но българите показаха защо са девет поредни пъти шампиони на страната си и регулярен участник в груповата фаза. В тима от Разград има много легионери, включително Сантана и Ману, които идват от Нидерландия. Те ни създадоха проблеми", пише sport.orf.at.

"Преди резултата да стане 4:3 имаше хвърляне от вратаря и твърде много наши играчи напред. Искахме да играем за следващия гол. Имахме контрол над мача, но трябва да играем по-умно. При 4:1 искахме да довършим съперника, но почти довършихме себе си. Бяхме наивни в тези ситуации. Искахме твърде много и играхме за пети гол. Това е аспект, при който трябва да се учим.", заяви треньорът на домакините Доминик Талхамер, който за трети път допуска 3 гола като треньор на ЛАСК.

В отбора от Линц се обединяват около мнението, че предстоящия мач с Антверп е ключов за ситуацията в групата и не трябва да се допускат същите грешки. Белгийският отбор изненадващо поведе колоната след победа с 1:0 над Тотнъм.