Палмейрас спечели за рекордния 11-и път титлата в бразилското футболно първенство.

Тимът от Сао Пауло бе коронован за шампион тази нощ, когато преследвачът Интернасионал отстъпи с 0:1 на Америка Минейро.

Няколко часа по-късно Палмейрас спечели вече протоколното си домакинство на Форталеза с 4:0 и три кръга преди края има 77 точки от 35 мача. Интернасионал е на втора позиция с 64 точки.

Два гола за успеха на гранда от Сао Пауло вкара Рони, а с по един се отчетоха Дуду, който направи и две асистенции, и Ендрик.

За Палмейрас, който е воден от португалския специалист Абел Ферейра, това е първа титла от 2018 година насам, но "зелените" вече имат с три повече от втория най-успешен отбор - Сантос, който е с осем.

Getty Images

През целия сезон съставът на Абел Ферейра доминира над конкуренцията. Палмейрас има най-доброто нападение и най-добрата защита, а освен това до момента допусна само две загуби - 2:3 от Сеара още в първия кръг и 0:2 от Атлетико ПР в 15-ия, като няма нито едно поражение като гост.

Веднага след спечелването на титлата по улиците на Сао Пауло се заформи лека (за южноамериканските стандарти) фиеста, а истинските празненства ще се развихрят при награждаването на отбора с шампионския трофей.

Getty Images