Париж празнува с хиляди по опустелите преди това улици на града, след като ПСЖ обърна по инфарктен начин Аталанта с 2:1 и се класира за полуфинал в Шампионската лига.

Нито веднъж за осемте сезона с катарските милиарди в клуба, отборът не е стигал до този етап на надпреварата. А е ясно, че тя е в центъра на мечтата - трофеят в Шампионската лига е причината да бъде сглобен проектът в Париж.

ПСЖ стигна единствения си друг полуфинал в турнира през 1995 г., когато загуби с 0:1 и 0:2 от Милан. Сега чака съперника си от сблъсъка Атлетико - РБ Лайпциг, който е довечера.

Освен феновете по улиците, анализаторите във Франция също са в приповдигнато настроение. Те потриват ръце за чудо - Лион да елиминира в събота Манчестър Сити и два тима от страната да са на полуфинал.

Ето това би легитимирало френската Лига 1 по най-добрия начин. А тя е сочена за най-нискокачествена сред петте топ първенства на Европа.

"Париж, какво сърце!", възхити се в. "Екип", който обаче предупреждава. С такава игра, и ако Неймар или Мбапе няма ден... Нищо добро не чака звездната селекция.

Изненадващо донякъде, бившият национален селекционер Раймон Доменек се изказа крайно неуважително и с ирония за Аталанта и треньора Джан Пиеро Гасперини.

"Митовете за италианските наставници и тяхната невероятна тактическа поготвеност, са в миналото - каза Доменек в студио след мача. - Гасперини, благодарим ти за смените! Ти обърна мача в полза на ПСЖ.

Аталанта е отбор от наивници, те допуснаха обрат, който изглеждаше невъзможен."

Разбира се, всеки има право на мнение.

След близо 900 милиона евро за нови играчи и привличането на двамата най-скъпи футболисти на планетата - Неймар за 222 милиона и Мбапе за 180 милиона, ПСЖ вероятно е логично да стига до полуфинали в Шампионската лига...

Е, този път милиардната мечта изглежда близо - на един мач от финал.