Краля на футбола Пеле влезе в ролята на модерен интернет трол, като куриозно промени за едно денонощие своето "CV" в социалната мрежа Инстаграм. Там на профила на бразилския мит пишеше до понеделник сутринта "Водещият реализатор в историята - 757 гола". Днес вече има нов текст - "Водещият реализатор на всички времена (1283)".

В неделя вечерта Кристиано Роналдо вкара два пъти за Ювентус при 4:1 у дома над Удинезе и мина рекорда на Пеле по попадения със 758. Тази статистика за головете на Краля - 757, е считана за най-точна и я признава ФИФА.

Останалите точни удари "до хиляда двеста и няколко" са в мачове, за които нито се знае прецизно как са завършвали, нито къде са играни, нито срещу кои съперници в повечето случаи. Те са от градски и щатски първенства и турнира в родината на Пеле, а има и такива в контроли с Ню Йорк Космос, които нито ФИФА, нито американската футболна лига признават.

Но великият бразилец явно си ги брои.

Клубът, на който Пеле е символ и най-голяма легенда - Сантос, също отказа да признае, че Роналдо го е задминал.

Подобно нещо се случи преди няколко седмици, когато Лео Меси наниза попадение номер 644 за Барселона и записа с едно повече от тези на Краля за един клуб - което би направило аржентинеца номер едно в историята.

И там бразилците имат други статистики, на които се кланят.