Докато всеки национален тим е изцяло съсредоточен върху подготовката си за Мондиала, а медийните изяви са рядкост, в лагера на Италия намериха време за забава.

Типично за горещата кръв на цялата нация, Скуадрата реши да представи своите избраници за Европейското по доста странен, но пък забавен и интересен начин.

Докато останалите 23 дръжави избраха доста по-консервативен подход с кратка пресконференция или просто съобщение на сайта си, то Италианците спретнаха цяло шоу по националната телевизия "Rai".

Песни, танци, шеги и тенис на маса с тиган бяха част от забавленията, в които се включиха не само играчите, но и селекционерът Роберто Манчини.

За разлика от други големи първенства, Италия изобщо не е сред големите фаворити, но очевидно това по никакъв начин не притеснява момчетата в състава, които показа отлично настроение. По всяка вероятност цялото това шоу е добре премислен ход за разсейване на играчите и пводигане на настроението, което обаче не липсва сред "адзурите".

Естествено, че овациите обра националният селекционер Роберто Манчини, който игра тенис на маса с тиган. Шоуто му стана хит в социалните мрежи, а феновете шеговито заключиха, че докато цяла Европа тренира и играе контроли, италианците тестват уменията си с тигана.

Разбира се, футболната история много пъти е доказвала, че понякога преди големи първеснтва именно настроението и отборният дух е по-важен от класата.

А Италия в никакъв случай не страда от липса на класа, но пък ги няма онези суперзведи, които да изпъкват над останалите.

Шоуто също така обраха и родените в Неапол - Лоренцо Инсиние, Чиро Имобиле и Джанлуиджи Донарума, които излязоха на сцената на рапират с популярен изпълнител.

Общо взето цялата програма изглеждаше сякаш Скуадра адзура се завръща след спечеления трофей. Но всъщност бе двучасово шоу с представянето на 26-те играчи на отбора.

Всеки от тях излизаше със специален анонс на сцената, а пък водещият не пропускаше да се шегува с тях, но всичко бе приемано с усмивка.

Именно Италия открива шампионата следващия петък, когато на "Олимпико" в Рим се изправя срещу Турция.