Европейската футболна централа по всяка вероятност ще удовлетвтори желанието на повечето национални селекционери за по-големи състави по време на отложеното Евро 2020.

Първи въпросът повдигна италианският селекционер Роберто Манчини, който пожела вместо традиционните 23 играчи, всеки тим да може да викне 27 или дори 30 човека. Именно Манчини стана известен в последната година с това, че по време на повечето лагери събира около 30 играчи, през изминалата седмица те бяха дори 38.

Към желанието на Манчини се присъединиха почти всички останали селекционери, а индикациите от УЕФА на този етап са, че подобно нещо ще се случи.

Все още обаче не е изяснена точната бройка на играчите, но вероятно тя ще бъде 30.

Това ще нанесе по-малки поражения на отборите при евентуална положителна проба на някой от играчите, като също така ще бъде от полза предвид тежката програма и странната година, през която професионалният футбол премина.

Това нещо ще бъде окончателно офобрено следващата сряда, която ще бъде решаваща и за домакинстовто на първенството.

Припомняме, че Европейското по план трябва да се състои в 12 града из целия континент, като във времената на пандемията на няколко пъти този план бе сериозно застрашен.

До сряда УЕФА очавка официално потвърждение на всеки от градовете домакини, че ще може да организира мачовете, както и безопасното изолиране на всеки един от отборите.

Също така се очаква становището на всяка една страна домакин относно феновете.

Всяка от тях ще може да реши дали да проведе мачове пред пълни трибуни, частично отворен капацитет или тотално затворени стадиони.

Очавка се решнията, които се вземат в сряда да бъдат окончателни, при вече оставащи само два месеца до края на първеснтвото.