Възходът на благоевградския Пирин продължи с втора поредна победа от подновяването на сезона в Първа лига.

"Орлетата" победиха Арда с 1:0 в Благоеград и така само за два кръга от предполседната позиция в шампионата, на която зимуваха, успяха да се изкачат до девето място.

Единственият и оказал се решителен гол в тази среща падна още в петата минута, а негов автор бе Антон Карачанаков.

Той получи топката в наказатленото поле и докато всички очакваха успоредно на голлинията центриране, Карачанаков отправи мощен диагонален шут и отбеляза.

Трябва да отбележим, че при гола имаше и много сериозна грешка на вратаря на гостите Християн Василев, който не покри своя ъгъл.

В средата на тази първа част Арда достигна и до най-доброто си положение, което се откри пред Тонислав Йорданов, но той не насочи топката във вратата, от която отсъстваше стражът Янко Георгиев.

Макар Пирин да трябваше да доиграва мача с 10 души заради директния червен картон, който Станислав Манолев получи 20 минути преди края, Арда така и не успя да изравни.

Така битката на дъното също се очертава доста интересна. Твърдо на последното място е закотвен Царско село с 11, но пред него Ботев (Враца) и Локомотив (София) имат по 19, а три тима са с по 22 пункта. Това са Пирин, ЦСКА 1948 и Арда.