Положителни тестове за коронавирус стреснаха Италия в навечерието на големия финал на Евро 2020.

За щастие на този етап положителните тестове не са свързани с играчи, а с трима от журналистите, които неотлъчно следват отбора.

Двама от жунралистите са се самоизолирали в Лондон, докато третият вече се бил прибрал в Италия, когато е научил за резултата от теста.  Въпросните журналисти са били в контакт с играчите, макар не и близък.

 

Естествено, че ситуацията е неприятна, макар всички играчи на Скуадрата да се ваксинираха преди турнира, точно заради опасения от подобни ситуации.

На теория не би трявало да има опасност от плъзване на заразата сред играчите, но медиите в страната разкриват, че новината е предизвикала леко чувство на тревога. Заради проблемите, мерките в лагера на Италия са били затегнати още повече.

След двубоя срещу Испания, Роберто Манчини избра нестандартен подход, като прибра отбора на лагер край Флоренция, вместо да остане в Лондон.

Очаква се отборът да излети към британската столица утре около 10 часа местно време, като още днес цялта делегация е била подложена на тестове, въпреки ваксините преди шампионата.