Дони ван де Беек отпадна от лагера на Нидерландия за Евро 2021 само четири дни преди първия мач на отбора. Халфът на Манчестър Юнайтед е напуснал лагера на тима, който в неделя започва своето участие с двубой срещу Украйна в Амстердам.

Не се уточнява каква е травмата на Ван де Беек, който изкара много тежък първи сезон в английския гранд след трансфера му за над 40 милиона евро от Аякс. Игра рядко и бе критикуван за слаба форма. В националния отбор обаче винаги се представя на ниво.

Един от ключовите играчи на селекционера Франк де Бур става поредният, който пропуска турнира за "лалетата".

Още преди месец капитанът Върджил ван Дайк обяви, че няма да играе на Европейското, защото не е напълно възстановен от тежката контузия на коляното, извадила го от терените още през септември миналата година.

В дните около обявяването на състава отпадна и титулярният вратар Яспер Силесен, който даде положителен тест за ковид и не бе включен за лагера заради невъзможност да тренира поне 10 дни.

Сега идва и новината за Ван де Беек, на когото към момента не е извикан заместник. Де Бур има срок до полунощ днес да обяви името на такъв, но е възможно и да не го направи.

Тимовете имат право на по 26 играчи, а не по 23-ма, както бе на предишните първенства, което дава повече опции на селекционерите и е възможно Нидерландия да не повика друг играч.