Две от общо четири професионални футболни лиги в Англия няма да се доиграят. Шампионатите в Лига 1 и Лига 2, съответно трета и четвърта дивизия в местния футбол, бяха прекратени след гласуване между всички участници.

Крайните класирания ще бъдат изготвени спрямо точките, спечелени от отборите средно на мач. Шампион в Лига 1 е отборът на Ковънтри Сити, а освен тях нагоре към Чемпиъншип с директна промоция потегля и Родъръм Юнайтед.

Плейофите обаче ще бъдат изиграни и последното място за промоция ще бъде за някой измежду Уикъмб Уондърърс, Оксфорд Юнайтед, Портсмут и Флийтууд Таун. Изпадащите са Болтън Уондърърс, Саутенд Юнайтед и Транмиър Роувърс.

От Лига 2 към Лига 1 се изкачват Суиндън Таун, Крю Аликзандра и Плимут Аргайл, докато в плейофите ще участват Челтнъм Таун, Екзитър Сити, Колчестър Юнайтед и Нортхемптън Таун.

В аматьорския футбол трябва да отиде Стивънидж, намиращ се на последно място в класирането с 22 точки, но това може и да не се случи, защото срещу предпоследния Макълсфийлд Таун (25 точки) се води дисциплинарно разследване, което може да доведе до отнемане на още точки.