Една от най-споделяните снимки по социалните мрежи след мача между ПСЖ и Манчестър Юнайтед бе кадър, в който Сър Алекс Фъргюсън, Оле Гунар Солскяр и Ерик Кантона вдигат победоносно юмрук заедно.

Трите икони на клуба споделиха щастливия момент от отстраняването на парижани след вдъхновяващ обрат, който донесе класиране на четвъртфиналите в Шампионска лига.

Норвежкият мениджър преобрази отбора, но едно от основните оръжия, които използва, бе да върне Сър Алекс Фъргюсън в съблекалнята.

Това се случва 10 месеца след като великият шотландец претърпя мозъчна операция и живота му бе под сериозна заплаха.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-54533/023100

77-годишният Фъргюсън е бил в съблекалнята на "червените дяволи" в Париж и е ръкопляскал на играчите, които по това време пеят и танцуват от радост.

Фъргюсън е останал за партито на Юнайтед в хотела, а на сутринта е закусвал със Солскяр и вицепрезидента Ед Уудърд, който взима важните решения в клуба.

Приближените разкриват, че шотландецът се чувства перфектно, което личи от кадрите с него по време на мачовете. Работата на Солскяр допълнително го радва и го зарежда с позитивна енергия.

Не такава обаче бе ситуацията във всичките шест години, в които Юнайтед е без великия си мениджър. Наследникът му Дейвид Мойс реши да освободи асистентите на Фърги, включително и Майк Фелън, който в момента е дясната ръка на Солскяр.

Снимка: Twitter

Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо също бяха в добри отношения с Фъргюсън, но те са прекалено горделиви характери и в никакъв случай не биха се съветвали с него. Солскяр от своя страна използва всеки удобен случай да се обади на бившия си наставник и да го покани на тренировъчната база Карингтън.

Шефът, както го наричат Солскяр и другите играчи от онова поколение, присъства на почти всички гостувания на Юнайтед в последните седмици и ще е на трибуните на "Емирейтс" през уикенда, когато Арсенал посреща историческия си съперник.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14736821/013100