Бившият бразилски национал Робиньо, който излежава 9-годишна присъда в затвор в родината си, ще може да играе футбол зад решетките. Новината идва от мадридското издание Relevo, което съобщава, че той ще може да участва в местното затворническо първенство заедно с други лишени от свобода.

Някогашният футболист на Реал (Мадрид) бе осъден през 2017 година в Италия, като става дума за обвинение за групово изнасилване, датиращо от 2013-а. Тогава Робиньо, към онзи момент футболист на Милан, както и четирима негови приятели, са насилили сексуално млада албанка, празнуваща рождения си ден в същата дискотека, в която са били и те.

40-годишният бразилец научи присъдата си докато вече бе в родната Бразилия. Страната пък не екстрадира свои граждани, но наскоро стана ясно, че той ще трябва да излежи деветте години в бразилски затвор, тъй като местната власт не иска да рискува разваляне на отношенията си с Италия.

Съдията по делото от бразилска страна бе категоричен, че ако Робсон де Соуза, както е рожденото име на подсъдимия, не бъде пратен зад решетките, това категорично би довело до дипломатическо напрежение.

В затвора Робиньо ще може да работи и като градинар - като част от програма за взаимодействие между затворниците.

Комплексът, в който той ще излежи присъдата си, има и библиотека, както и стая, предназначена специално за игра на шах.