Новият селекционер на Русия ще е чужденец. Около това мнение се обединяват медиите в страната, след като вчера Станислав Черчесов беше уволнен заради слабото представяне на "Сборная" на Евро 2020. Руснаците не успяха да пресдкочат груповата фаза, като записаха само една победа - 1:0 срещу Финландия.

РБ Спорт твърди, че човек от ръководството на Руския футболен съюз вече е провел преговори с Андре Вилаш-Боаш. Португалецът е фаворит номер 1 за наследник на Черчесов. 43-годишният специалист имаше успешен престой начело на Зенит, а в момента е свободен.

"Не сме получавали никаква оферта от Русия. Андре много уважава вашата страна и помни с добри чувства престоя си в Зенит. Той се отнася с огромен респект към Черчесов, който беше сред първите треньори, които го поздравиха за спечелената титла", коментира агентът на португалеца Карлос Гонсалвеш.

Още преди Евро 2020 се говореше, че РФС иска да покани за селекционер Йоахим Льов. В списъка на ръководителите на федерацията присъстват имената на още двама германски специалисти - наставникът на младежкия национален отбор Щефан Кунц и доскорошният треньор на Спартак (Москва) Доменико Тедеско.